ACTUEEL

Zorginstelling Nijkerk moet zorg stoppen

De Nijkerkse zorginstelling Intro mag geen cliënten meer aannemen en behandelen. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag besloten op aanraden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), zo meldde laatstgenoemde.

Beleid niet op orde

De zorginstelling, een rehabilitatiecentrum waar hulp en onderdak wordt geboden aan verslaafden, moet alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder, omdat ze niet in staat is de zorg te leveren onder de juiste voorwaarden. Zo vonden er geen intakegesprekken plaats volgens de vereiste standaard, was er geen beleid rond ontgifting en werd er niet samengewerkt met een verslavingsarts, verpleegkundige of verslavingszorginstelling.

Kritiek inspectie

Verder constateerde de IGZ dat er geen aantoonbaar beleid voor urinecontrole is en werden er vraagtekens gesteld bij de deskundigheid van het zorgteam. De afgelopen weken was de stichting al geïnformeerd over de kritiek van de inspectie. Maar ze is er niet in geslaagd om de zaken op orde te krijgen.

De stichting zelf meldt op haar website "zeer onaangenaam verrast zijn" door "het onvriendelijke karakter" van "de inval o.l.v. Justitie, het Openbaar Ministerie" bij Intro. Het bestuur laat weten niet op de zaken vooruit te willen lopen en wachten daarom op de officiële aanklacht van het OM voor ze iets over de zaak wil zeggen.

(ANP / SKipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top