ACTUEEL

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos benoemd tot CEO van PGGM

Else Bos is per direct benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van PGGM. Zij volgt Martin van Rijn op die in november 2012 toetrad tot het nieuwe kabinet als staatssecretaris van VWS. De benoeming van Bos moet nog goedgekeurd worden door De Nederlandsche Bank.

Bos was al waarnemend CEO bij de pensioenuitvoeringsorganisatie sinds het vertrek van Van Rijn.

Econometrie

Else Bos studeerde Econometrie in Rotterdam. Ze werkte onder meer in verschillende functies bij ABN Amro en NIB Capital Asset Management. In 2002 kwam ze in dienst bij PGGM waar zij in 2004 Chief Executive Officer Investments werd en toetrad tot de raad van bestuur. Else Bos is sinds januari 2010 Chief Institutional Business en plaatsvervangend CEO.

Benoemingscommissie

De benoeming van Bos kwam via een selectie- en benoemingscommissie tot stand. Deze commissie stond onder leiding van Frank de Grave, voorzitter van het coöperatiebestuur dat  aandeelhouder van PGGM is. De Grave: “Als er iemand is die is ingevoerd in de financiële wereld, in de pensioensector, bij de stakeholders van PGGM en in de organisatie zelf dan is het Else Bos. Juist in deze tijd is continuïteit van belang en daarom hebben we unaniem en met trots voor haar gekozen. Zij zal de ingezette koers voortzetten en de belangen van de huidige en toekomstige klanten en leden van PGGM op professionele wijze behartigen”.

Met de benoeming van Bos als CEO bestaat het executive committee van PGGM nu uit Paul Loven, Bart Blanken, Eloy Lindeijer en Harry Vossebeld. Over de invulling van de vacature Chief Institutional Business vindt nader overleg plaats.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top