ACTUEEL

Van Rijn stopt als CEO bij PGGM

Van Rijn stopt als CEO bij PGGM

Martin van Rijn heeft zijn taken als CEO bij PGGM neergelegd, meldt de pensioenuitvoeringsorganisatie maandag. Met de toetreding van Van Rijn tot het nieuwe kabinet als staatssecretaris van VWS, neemt Else Bos zijn taken bij PGGM per direct over als waarnemend Chief Executive Officer (CEO).

Bos werkt sinds 2002 bij PGGM en is sinds 2010 plaatsvervangend CEO. Over de definitieve invulling van de functie van CEO vindt nader overleg plaats, meldt PGGM.

Martin van Rijn

Van Rijn heeft tevens vrijdag zijn voorzitterschap van het duurzame ondernemersplatform De Groene Zaak neergelegd. Van Rijn volgde in 2011 Roger van Boxtel op als voorzitter van De Groene Zaak. Vicevoorzitter Jan Karel Mak, bestuursvoorzitter van Ingenieursgroep Deerns, neemt de voorzitterstaken waar tot een nieuwe voorzitter is benoemd.

Nevenfuncties

Van Rijn heeft al zijn nevenfuncties beëindigd, meldt zijn voormalig persoolijk assistent bij PGGM. Hij was onder meer voorzitter raad van commissarissen bij Espria, toezichthouder bij de Rijnlandzorggroep en bij Sanquin en adviseur van de NZa. Ook was hij sinds 1 juli 2012 voorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Het toezichthouderschap bij de Rijnland Zorggroep en Sanquin had hij al eerder dit jaar al beëindigd.

PGGM

Herman de Boon, voorzitter van de raad van commissarissen van PGGM: “Uiteraard is het voor ons een gemis om Martin van Rijn te zien vertrekken. We zijn er evenwel van overtuigd dat zijn toegevoegde waarde ook in Den Haag zal blijken. Else Bos heeft ruime ervaring in de financiële wereld  en in de pensioensector en kent de organisatie goed. Zij zal de ingezette koers voortzetten en de belangen van PGGM op professionele wijze behartigen”.

Bos kwam in 2002 in dienst bij PGGM als Chief Operations Officer  Investments waarna zij in 2005 lid werd van het executive committee als CEO Investments.  In 2010 werd zij benoemd tot Chief Institutional Business en plaatsvervangend CEO van PGGM.

Het executive committee van PGGM bestaat nu naast Else Bos uit Paul Loven (CFO), Bart Blanken (CMO), Eloy Lindeijer (CIM) en Harry Vossebeld (COO).

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 november 2012

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 06-11-2012 09:33.

Top