ACTUEEL

Vier stichtingen ouderenzorg slaan handen ineen

De vier zorginstellingen voor ouderen Antroz, Huize het Oosten, Vredenoord en Warande in Midden-Nederland willen nauw gaan samenwerken om veranderingen in de ouderenzorg het hoofd te bieden. Zij hebben hiertoe op 6 maart een intentieverklaring ondertekend.

Zij willen samenwerken “vanuit een zelfstandige, niet gefuseerde positie waarin de eigen identiteit gewaarborgd blijft”, zegt Francine Witten, beleidsmedewerker Communicatie en Projecten bij Huize Het Oosten in Bilthoven. De vier zorginstellingen hebben een eigen doelgroep, liggen in de regio en het zijn alle vier relatief kleine organisaties met locaties in elkaars nabijheid.

Ouderenzorg

Voor kleine organisaties is het voor de verschillende zorg- en behandelfuncties die dagelijks nodig zijn van belang om krachten te bundelen en de samenwerking te intensiveren,'' zo laten de organisaties Antroz, Huize het Oosten, Vredenoord en Warande weten. Zij wijzen op het veranderende ouderenbeleid door de regering. Anderzijds verandert de ouderenzorg doordat ouderen langer fit blijven en langer zelfstandig blijven wonen. “Beide ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor aanbieders van ouderenzorg; mensen komen pas op hogere leeftijd in een instelling voor ouderenzorg wonen maar hebben dan al meer zorg nodig. Zorginstellingen moeten daarop voorbereid zijn”, laten de vier organisaties weten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

11 maart 2013

mooi, beter samenwerken dan te fuseren!

Top