ACTUEEL

Directeur DeSeizoenen is Young Global Leader

Philipp Jan Flach, algemeen directeur bij gehandicaptenzorgorganisatie DeSeizoenen, is door het World Economic Forum (WEF) uitgeroepen tot Young Global Leader. Hij kreeg deze titel voor zijn rol en leiderschap in de gezondheidszorg, in het bijzonder de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

DeSeizoenen

WEF prijst Flach vanwege de vernieuwende formule waarmee DeSeizoenen werkt. Flach noemt kleinschaligheid en de menselijke maat essentieel om in te spelen op individuele verschillen tussen cliënten, om autonomie terug te brengen bij de werkvloer en om verspilling in de zorg tegen te gaan. “In dat kader hebben wij een franchise-formule opgezet, waarbij kleinschalige zorgorganisaties ‘zichzelf kunnen blijven’ en voor ondersteunende dienstverlening gebruik maken van ons gezamenlijk service center, toepasselijk genaamd Care Shared Services”, zegt Flach.

MC Groep

Flach was voor zijn aantreden als algemeen directeur bij DeSeizoenen directeur bij ziekenhuisorganisatie MC Groep. De vennootschap De Seizoenen BV van zorgondernemer Loek Winter, nam begin 2012 de zorg en organisatie van de failliete stichting Zonnehuizen over op het gebied van volwassenenzorg.  Flach is arts en bedrijfskundige en deed onderzoek naar de organisatie van de (Nederlandse) gezondheidszorg op Harvard.

Innovatie

Flach noemt het als zijn doel in de zorg ‘belemmerende paradigma’s’ te doorbreken. “Niet middels onderzoek of theorie, maar echt in de dagelijkse praktijk.” Wij geloven dat goede zorg en dienstverlening voor lagere kosten mogelijk zijn, door onder meer standaardisering van processen, rationalisering van de dienstverlening en het verminderen van de overhead. We brengen dat nu in de praktijk bij de MC Groep en bij DeSeizoenen.”

World Economic Forum

Het WEF is een internationale organisatie die ernaar streeft de staat van de wereld te verbeteren. Het WEF is bekend van de jaarlijkse bijeenkomst in Davos waar politici, zakenmensen, journalisten en wetenschappers vanuit de hele wereld bij elkaar komen. Elk jaar nomineert het WEF een select gezelschap van jonge leiders voor het Young Global Leadership Forum.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke

14 maart 2013

Flach is arts en bedrijfskundige en deed onderzoek naar de organisatie van de (Nederlandse) gezondheidszorg op Harvard

Flach noemt het als zijn doel in de zorg ‘belemmerende paradigma’s’ te doorbreken. “Niet middels onderzoek of theorie, maar echt in de dagelijkse praktijk.”

De dagelijkse praktijk van Harvard dus? Van het World Economic Forum (WEF)


Aan meneer Flach heb ik te danken dat ik uit de Zonnehuizen ben gezet. De man die zo aardig spreekt over kleinschaligheid en dat organisaties zichzelf mogen blijven onder verantwoordelijkheid van de MC Groep.

Het parool luidt in de praktijk nog steeds: 'wie betaald bepaalt'. Ondanks alle mooie economische theorie die meneer Flach ongetwijfeld in Harvard heeft opgedaan.

Anoniem

17 maart 2013

Beste Joke

Sterkte met je verwerkingsproces !

Hamersma

19 maart 2013

Ook sterkte, Joke. Groet, Wim

Anoniem

13 december 2013

Beste joke. naar voor je dat het zo gelopen is. ik kan je wel vertellen dat de praktijk die ik dagelijks meemaak heel goed is onder de leiding van deseizoenen. Ik ben ondanks de pijn en het verdriet van diegene die in het grote geweld van het faillisement gesneuveld zijn toch blij met de uitkomst van dit hele verhaal. jou wens ik alle goeds.

Top