ACTUEEL

IGZ vindt ingrijpen cardiologie MC Groep niet nodig

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is er geen aanleiding tot ingrijpen in het MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad. Dat meldt Omroep Flevoland.

Dinsdag maakte het ziekenhuis bekend dat er al geruime tijd sprake is van een conflict is tussen de cardiologen van het ziekenhuis. Volgens de inspectie zijn er goede maatregelen genomen door de raad van bestuur. De raad van bestuur zet de kaarten vooral op een versnelde samenwerking met de Cardiologie Centra Nederland (CCN).

Contact

Sinds januari zitten twee van de vijf hartspecialisten ziek thuis vanwege de ruzie. Waar het conflict over gaat wil het ziekenhuis niet zeggen. De patiënten in Lelystad, Emmeloord en Dronten zouden niet zijn gedupeerd, alleen zijn er in januari enkele spreekuren afgezegd. Volgens het ziekenhuis zijn deze inmiddels ingehaald, omdat er drie vervangende cardiologen zijn ingezet. De MC Groep is in gesprek met de hartspecialisten die thuis zitten. De inspectie voor de gezondheidszorg zegt intensief contact te houden met het ziekenhuis en de zaak op de voet te volgen.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Familie

21 maart 2013

Bizar!

Top