ACTUEEL

MC Groep drukt arbeidsconflict de kop in

De MC groep heeft een arbeidsconflict binnen de vakgroep cardiologie de kop in weten te drukken door een geplande samenwerking met de Cardiologie Centra Nederland (CCN) versneld aan te gaan. Dit meldt de MC Groep in een persbericht.

Binnen de vakgroep cardiologie sluimert al enige tijd een arbeidsconflict. In januari van dit jaar laaide het conflict op waarna twee van de vijf cardiologen van de vakgroep zich ziek hebben gemeld. In eerste instantie zijn externe waarnemende cardiologen ingezet.

Shop in shop

De uiteindelijke oplossing heeft de MC Groep gevonden door een samenwerking met de CCN versneld aan te gaan. "De gesprekken met CCN waren al gaande, want zij passen helemaal in onze 'shop in shop' visie," stelt Tim Roldaan, clusterdirecteur van de MC Groep.

Inspectie

De MC Groep benadrukt bij monde van Roldaan dat het conflict niet geleid heeft tot calamiteiten. De kwaliteit van de patiëntenzorg is steeds geborgd. "De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is op de hoogte en zijn langs geweest. De Inspectie is tevreden met de maatregelen die de raad van bestuur van de MC Groep heeft genomen," aldus Roldaan.

De MC Groep hoopt één van de twee cardiologen weer aan het werk te krijgen in het ziekenhuis. Voor de andere cardioloog is nog geen oplossing gevonden.

Landelijk netwerk

CCN is een grote organisatie met een landelijk dekkend netwerk van cardiologische centra. Ook bij MC Groep wordt, als de samenwerking concreet is, een cardiologisch centrum gevestigd waar ook plek is voor de eigen cardiologen van MC Groep.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 maart 2013

het zijn toch de twee beste cardiologen die thuis zitten. De cardiologen die opkwamen voor hun vak en hun patienten en niet gevoelig waren voor het commercieel denken van de bestuurder.
De bestuurder heeft hierdoor direct invloed op de kwaliteit van zorg en de politiek ( lees VVD met marktwerking in de zorg) indirect.

Anoniem

20 maart 2013

De politiek moet ingrijpen. Net als bij de SNS bank gewoon nationaliseren en de zorg ontvlechten van zakelijke belangen van de aandeelhouders.

Het zoveelste bewijs dat het experiment van de privatisering een doodlopende weg is met een ruime aanbod vallende keien.

En voor degenen die nu nog zoals Winter geloven dat er licht aan het eind van de privatiseringstunnel schijnt:

dat licht kan ook de zaklamp zijn van een directeur die daar hysterisch staat te zwaaien.

Hulde trouwens voor de 2 cardiologen. De raad van bestuur ( lees Winter) meent zich een oordeel te kunnen aanmatigen omdat hij de zeggenschap heeft gekocht in het ziekenhuis.

Maar Winter heeft uiteraard geen idee van de onderhuidse spanningen bij de specialisten over zijn disfunctioneren. Mogelijk een kwestie van tijd voor de bom barst. Het is te hopen dat de IZG onaangekondigde bezoeken komt brengen zoadat in ieder geval de patientveiligheid is geborgd.

De spanning is om te snijden op de afdelingen. En de patientenaantallen lopen fors terug. Waar gaat dit heen?Anoniem

20 maart 2013

hedenavond schijnt de IGZ geroepen te hebben dat ze niet hoeft in te grijpen.
Nou, hier is hetzelfde aan de hand als in Spijkenisse.
De eerste melding daar was ook in 1998 en het ingrijpen pas in 2012. Iets dergelijks zal hier ook wel gebeuren.
Het spanningsveld zit i.h.a. rond de opvang van reanimaties buiten kantoortijd, de overplaatsing en de communicatie vanuit de ccu/seh verpleging met de specialist buiten reguliere werktijden.

Top