ACTUEEL

Amsterdamse cardioloog geschrapt uit BIG-register

De tuchtrechter heeft de Amsterdamse cardioloog Bialoglowski uit het BIG-register geschrapt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had de cardioloog in september 2012 een bevel opgelegd om zijn werkzaamheden te staken. Ook startte de Inspectie een tuchtzaak tegen de cardioloog.

De IGZ had al begin 2012 afspraken gemaakt met de cardioloog om zijn pratijk per 1 maart 2012 zou moeten sluiten omdat de kwaliteit van zorg ernstig in gevaar zou zijn. Aanvankelijk luisterde Bialoglowski en sloot hij zijn praktijk.

Bevel

In september 2012 kwam de IGZ er achter dat de cardioloog, tegen de eerdere afspraken met de IGZ in, weer aan het werk zou zijn. Zijn praktijk zou een chaos zijn: de inspecteurs troffen stapels dossiers aan, losse documenten met patiëntgegevens en uitkomsten van onderzoeken zonder vermelding van de persoonsgegevens van de betreffende patiënt. Hierop vaardigde de IGZ een bevel uit en startte een procedure tegen de cardioloog.

Hoger beroep

De cardioloog is sinds de uitvaardiging van het bevel niet meer aan het werk. Door de uitspraak van de tuchtrechter is het bevel van de IGZ nu vervallen. De doorhaling uit het BIG-register is per direct ingegaan. Bialoglowski kan echter nog wel tegen de maatregel in hoger beroep gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top