ACTUEEL

Zorgsoap Malaika blijkt populair bij doelgroep

De eerste aflevering van de tv-soap over verzorgenden en stagiaires in zorgcentrum Malaika heeft 267.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek, meldt Metronieuws.

De 50-delige dagelijkse soap is ontwikkeld door zorgondernemers en brancheorganisatie ActiZ samen met RTL 5 en heeft als doel jongeren te interesseren in een baan in deze branche. Zo willen de organisaties de toekomstige krapte op de arbeidsmarkt tegengaan. Regisseur Johan Nijenhuis zei in het programma Koffietijd blij te zijn met de kijkcijfers: “Tien procent van de doelgroep heeft gekeken en op Twitter waren de reacties heel enthousiast.”

Kijkcijfers

Malaika scoorde in haar eerste aflevering maandag met 267.000 kijkers hoger dan het programma Idols Worldwide dat ervoor wordt uitgezonden (139.000 kijkers) en het datingprogramma Take me Out (153.000) dat daarna wordt uitgezonden op RTL5. Daarnaast bekeken zo'n 128.000 mensen bekeken de herhaling van de eerste uitzending op RTL4 of RTL8. De kijkcijfers van de tweede aflevering lagen dinsdag met 197.000 iets lager.

Malaika

De soap draait onder andere om de drie stagiaires Zoë (Nina van Koppen), Robin (Tim Linde) en Anna (Liza Sips), die samenwonen in een antikraakpand en hun eerste stappen zetten in het werken in de zorg. Zij lopen stage in zorgcentrum ‘Malaika’. Zij werken samen met de ervaren verpleegkundigen Mike (Curt Fortin), Corien (Eva Smid), Esra (Gamze Tazim), Laura (Melissa Drost), Luciel (Jasmine Sendar), Bas (Juvat Westendorp) en herintreder Hanneke (Betje Koolhaas), die allen zo hun eigen achtergronden, problemen en (onderlinge) verliefdheden hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top