ACTUEEL

Diabetesvereniging Nederland heeft nieuw bestuur

Margreeth Smilde, Frits Voermans en Peter van Heeswijk vormen het nieuwe bestuur van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Zij zijn 23 maart 2013 gekozen door de ledenvergadering van de vereniging. Smilde wordt voorzitter van het bestuur.

Smilde heeft veel politiek-bestuurlijke ervaring, onder andere als Tweede Kamerlid (2002-2012) met de portefeuilles binnenlandse zaken, staats- en bestuursrecht en gezondheidszorg. Begin dit jaar werd bekend dat ze toezichthouder bij de Hersenstichting wordt. Ook was ze ondermeer blogger voor Skipr. Zij studeerde geschiedenis en staats- en bestuursrecht, beide in Groningen.

Frits Voermans heeft veel bedrijfskundige ervaring in de patiëntenzorg, onder andere als divisiedirecteur en directeur AMC Operations bij het AMC. Ook vervult hij diverse functies op het gebied van advies, bestuur en toezicht in de gezondheidszorg. Tot 1 juni 2012 was hij voorzitter van de raad van toezicht van het BovenIJ ziekenhuis. Peter Van Heeswijk is oud partijvoorzitter van het CDA en heeft veel kennis van leden- en vrijwilligersorganisaties.

Nieuwe koers

De benoeming van de drie nieuwe bestuursleden is voor DVN het startpunt van de uitvoering van een nieuwe koers. De benoeming van een kleiner, bezoldigd bestuur dat werkt volgens de nieuw vastgestelde Code Goed Bestuur DVN is een van de onderdelen van het nieuwe besturingsmodel van DVN. Dit moet ervoor zorgen dat het samenspel tussen de verenigingsorganen verbetert, zowel wat betreft beleidsontwikkeling en -uitvoering als de controle en toezicht hierop.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top