ACTUEEL

Oud-bestuurder Van Eijndhoven overleden

De laatste priesterdirecteur van het voormalige Doveninstituut in Sint-Michielsgestel Jan van Eijndhoven is zondagavond op 86-jarige leeftijd overleden. Van Eijndhoven vierde medio vorig jaar nog zijn 60-jarige priesterjubileum en presenteerde toen zijn biografie met de titel: Dossier van een emeritus.

Van Eijndhoven zette samen met wijlen Antoine van Uden, die een eigen taalmethode ontwikkelde voor dove kinderen het Gestelse instituut op de wereldkaart. In 1991 nam Van Eijndhoven afscheid van het doveninstituut, dat tegenwoordig onder de Koninklijke Kentalis valt en waar hij vanaf 1966 als priesterdirecteur werkzaam was. In 1955 begon hij op het doveninstituut als onderwijzer.

Betrokken

In een in memoriam op de site van Kentalis beschrijven oud-collega’s hem als “gul, gelovig, gezellig en grenzeloos betrokken”. Aanstaande zaterdag is de uitvaart in de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 april 2013

Veilig in Jezus armen! Geloofd zij de Here de God van Israel die deze trouwe knecht tot Heerlijkheid heeft bevorderd.

De Messias heeft gezegd: IK ben de weg, de waarheid en het leven, niemand komt tot God daar door Mij. Zo zal dus deze gelovige voor eeuwig bij de Almachtige mogen zijn! Hij de Koning der Joden die een ieder bij het sterven zal vergelden: zij die het Evangelie gehoorzaam zijn geweest met eeuwige heerlijkheid kronen, maar zij die het Evangelie ongehoorzaam zijn geweest zullen boeten met een eeuwig verderf ver van het Aangezicht van Koning Jezus. En God is rechtvaardig en trouw en geen woord van Hem zal ter aarde vallen.

Top