ACTUEEL

Isala werkt met Infoland aan JCI-accreditatie

Isala Klinieken in Zwolle is een strategische samenwerking voor meerdere jaren aangegaan met Infoland, softwareleverancier en kennispartner op het gebied van kwaliteitsmanagement en risicobeheersing in de zorgsector. Doel van de samenwerking is het behalen van de JCI-accreditatie in 2015.

JCI-standaarden

De JCI-standaarden richten zich vooral op zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Het AMC was in oktober 2012 de eerste Nederlandse instelling die deze accreditatie heeft behaald. Hierbij worden alle processen die met zorgkwaliteit en patiëntveiligheid te maken hebben onder de loep genomen inclusief alle betrokken logistieke en organisatorische processen.

Accreditatie

De Isala klinieken implementeert de gehele iProva suite van Infoland om twee belangrijke verbetercycli te ondersteunen. Hiermee moeten alle processen rondom zorgkwaliteit en patiëntveiligheid geborgd zijn, waardoor het ziekenhuis aan de vereisten voor de accreditatie zou moeten voldoen.

De eerste cyclus is gericht op algehele zorgverbetering voor patiënten en richt zich op de JCI accreditatie. De tweede verbetercyclus geldt specifiek voor het Klinisch Chemisch Laboratorium en is gericht op continue procesverbetering, gebaseerd op nieuwe ISO15189 normering, die vanaf 2015 een vereiste is voor klinische laboratoria.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top