ACTUEEL

Onderzoek naar incident lijk dat levende bleek

De ambulancedienst van Zuid-Holland onderzoekt een incident waarbij een “stoffelijk overschot” , dat zaterdag in Gorinchem werd gevonden, toch nog bleek te leven. Dat heeft een woordvoerder zondag laten weten.

Twee jongens vonden zaterdagmiddag bij de rivier de Merwede het lichaam van een man en belden de politie. Die begon met reanimeren, waarna de ambulancedienst het overnam. “In eerste instantie is geconcludeerd dat het slachtoffer was overleden en dit bleek later niet het geval.

Medische zorg

Tussen deze twee momenten zat ongeveer anderhalf uur” , meldde de dienst. Die doet verder geen uitspraken over de verleende medische zorg, maar “begrijpt dat deze situatie vragen oproept” . “Het verloop van de hulpverlening rondom dit incident wekt de schijn dat de afhandeling niet is gegaan zoals verwacht had mogen worden."

Onderzoek hulpverlening

Het onderzoek naar de hulpverlening neemt naar verwachting zo'n 2 weken in beslag. Dan moet blijken wat de oorzaak was van de onjuiste diagnose en of er maatregelen moeten worden genomen.

Het is onbekend waardoor de man in schijnbaar levenloze toestand bij de rivier lag of hoe het nu met hem gaat. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 mei 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 06-05-2013 11:18.

Anoniem

6 mei 2013

Nauwelijks voor te stellen dat dit gebeurd is. Kan het ook zijn dat het "lijk" verwisseld is? Is er continu iemand bij geweest? Of heeft men de overledene weggehaald en is er iemand anders in zijn plaats gaan liggen om bewijsmateriaal te verdonkeremanan? Ambulancemedewerkers weten toch zeker wel zeker of iemand nog leeft?

Top