ACTUEEL

PVV en SP zeggen vertrouwen op in Schippers

De PVV en SP hebben donderdag het vertrouwen opgezegd in minister Edith Schippers (Volksgezondheid). De partijen geloven niet meer in de maatregelen waarmee Schippers fraude in de zorg wil aanpakken.

De overige partijen in de Tweede Kamer steunden de door de PVV ingediende motie niet. Ook Renske Leijten (SP) wilde dat aanvankelijk niet. "Maar ik heb de minister herhaaldelijk gevraagd of zij de Kamer ook zal informeren als organisaties in het veld dat niet willen. Ik vind dat Schippers blijft bagatelliseren dat ons informatie is onthouden. Ik kan nu eenmaal niet controleren of fraude wordt aangepakt als cijfers daarover niet met ons worden gedeeld."

Ophef

De Kamer sprak donderdag de gehele dag over fraude in de zorg nadat er de afgelopen tijd bijna dagelijks verhalen waren opgedoken over gesjoemel met declaraties. Een uitzending van RTL Nieuws waarin werd geciteerd uit een conceptrapport over zorgfraude zorgde voor ophef, omdat de Kamer dat stuk niet had gekregen. Met name de SP nam dat hoog op. Schippers benadrukte dat zij de notitie niet kon verspreiden, omdat de organisaties die erbij betrokken waren het er niet over eens waren. (ANP) 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top