ACTUEEL

Genezers ontkennen rol bij dood kankerpatiënte

Twee alternatieve genezers ontkennen dat zij een borstkankerpatiënte ervan hebben weerhouden naar het ziekenhuis te gaan voor reguliere zorg. De 52-jarige vrouw uit Heemstede overleed in 2011 na een ziekteproces van jaren.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn de genezers medeschuldig aan de dood van de vrouw, omdat zij haar niet hebben laten behandelen door een 'gewone' arts.'

“Ik heb steeds gezegd dat ze naar het ziekenhuis moest gaan”, zei de 54-jarige orthomoleculair arts Peter J. uit Heemstede. Ook genezeres Marthe B. (71) uit Amsterdam ontkende dat ze de patiënte had ontraden om zich in het ziekenhuis te laten behandelen, 'omdat straling voor haar de dood zou betekenen'. De twee benadrukten dat de vrouw zelf absoluut niet naar het ziekenhuis wilde.

Ontsteking

Volgens de familie van de vrouw hebben de genezers de patiënte wijsgemaakt dat ze geen borstkanker had. Het knobbeltje in haar borst zou een ontsteking zijn door de ziekte van Lyme. Ze moest uit de buurt van straling blijven en wilde daarom niet naar het ziekenhuis. Ze werd behandeld met naalden, homeopatische korreltjes en een piramide om straling te meten. Ze geloofde dat ze zou genezen. Op het laatst leed ze ernstige pijn.

Sekte

Zelfs toen haar man en kinderen haar smeekten om naar het ziekenhuis te gaan, hield de vrouw voet bij stuk. Volgens familie, vrienden en de thuiszorg weerhielden de arts-huisvriend en de natuurgenezeres haar daarvan. "Het leek wel een sekte", zei een vriendin. De vrouw vreesde dat het eten in het ziekenhuis haar dood zou betekenen. Toen ze daar in de laatste fase van haar leven toch naartoe ging, was de ziekte volledig uitgezaaid. Artsen zeiden dat ze zoiets nog nooit hadden gezien. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top