ACTUEEL

Raad van toezicht ZuidZorg stapt per direct op

Raad van toezicht ZuidZorg stapt per direct op

Voorzitter Frank Kaptein en vice-voorzitter Linie Aalbers van de raad van toezicht van ZuidZorg zijn per direct opgestapt. Ook lid Peter Geboers trekt zich per direct terug. Steven Jellinghaus, die op voordracht van de ondernemingsraad (or) zitting heeft in de raad, treedt af zodra de or een nieuw lid heeft voorgedragen. Dit heeft de raad van toezicht dinsdag bekend gemaakt.

Marcel Voets, recentelijk aangesteld als lid van de raad van toezicht, blijft toezichthouder in de nieuw te vormen raad. Voets en Jellinghaus streven ernaar de raad zo spoedig mogelijk weer compleet te hebben.

Kritiek

Aanleiding voor het aftreden is de kritiek van staatssecretaris Van Rijn op de 170.000 euro die oud-bestuurder Hanneke Houtzagers betaald heeft gekregen voor slechts zeven weken werk. In december 2012 maakte ZuidZorg bekend dat Houtzagers per direct haar werkzaamheden zou neerleggen omdat er "een verschil van mening was ontstaan over de invulling van de functie".

 

Formele wergever

Van Rijn uitte maandag 24 juni de kritiek in antwoord op Kamervragen die Fleur Agema (PVV) naar aanleiding van de berichtgeving op Skipr had gesteld. Agema vond het 'van de zotte' dat Houtzagers 170.000 euro ontving voor zeven weken werk. “Kennelijk is hier dus geen goede procedure gevolgd bij de vervulling van de vacature”, stelt Van Rijn. “De raad van toezicht is in dit geval het verantwoordelijke gremium, die raad is de formele werkgever van de bestuurder. Ik betreur het zeer dat deze raad van toezicht hier niet zorgvuldig genoeg heeft gehandeld. Dat is niet goed voor betrokkenen zelf, maar ook niet voor het beeld van de zorg. Zoals aangegeven, wordt met de Wnt paal en perk gesteld aan excessieve beloningen en vertrekpremies.”

11 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 juni 2013

Salaris voor die 7 weken moet Houtzagers wel krijgen. Maar het meerdere wat aan haar is uitgekeerd: te betalen door de 4 leden vd RvT - Kaptein, Geboers, Aalders, Jellinghaus- die verantwoordelijk zijn voor die te hoge vertrekpremie; hoofdelijk aansprakelijk (dus ook niet uit de WA-verzekering). Enkel opstappen is wel heel makkeijk ermee wegkomen; daarmee is die schade niet gecompenseerd; en dat geld is meer dan hard nodig voor de zorg.

Anoniem

25 juni 2013

RvTs willen niet leren. Dit is een goed signaal. Het moet stoppen, nu.

Anoniem

26 juni 2013

Het is ongelooflijk dat het toekennen van deze exorbitante bedragen nog steeds gebeurt met goedkeuring van raden van Toezicht. En dit terwijl de rekening voor wanbeleid in de zorg steeds meer bij de belastingbetaler wordt neergelegd.
Het mag duidelijk zijn dat in Nederland de zorg zelf ernstig ziek is.

Anoniem

26 juni 2013

Het is toch meer dan schandalig, het gaat maar zo door! Jaren wordt er over gesproken en niemand doet er iets mee. Voor deze som geld moeten velen ruim 5 jaar werken.
Dat zijn ook vakmensen op hun gebied. Een week voor haar duurt net zolang als voor de bouwvakker die ook kundig is op hun gebied. Steeds maar bezuinigen die de gewone man het hardst treft. Als al deze grote bedragen nu eens in de schatkist gingen was het niet nodig zo streng te bezuinigen. Tevens ik begrijp nog steeds niet dat er zulke vak kundige mensen ( na ze zeggen) die in het kabinet zitten dat ze het zover allemaal hebben kunnen laten komen.

Anoniem

26 juni 2013

En hoeveel krijgt Frank nu mee??????

Frank van Wijck

26 juni 2013

Reageren jullie allemaal anoniem omdat je je zorgen maakt om je eigen hachje of omdat je stiekem wel weet dat je eigenlijk niets te melden hebt?

Anoniem

26 juni 2013

Houtzagers is middels een uiterst onzorgvuldige procedure, die is gevoerd door de RvT met inschakeling van een headhunter, door de RvT benoemd. Daar mag Houzagers in ieder geval niet de dupe van zijn resp worden.

Anoniem

26 juni 2013

In het jaarverslag 2012 staat dat de voorzitter van de raad van bestuur Mark Veldhoven heet. Hij zal toch ook wel een rol hebben gespeeld bij die sollicitatie procedure: Houtzagers werd zijn collega. Moet die nu ook op stappen? Wat gaat dat kosten? En zit die interimmer Laurey, aangesteld door de afgetreden RvT, er ook nog? Wat kost die eigenlijk?

Anoniem

26 juni 2013

Skipr meldt dat Zuidzorg De Bolzen BV over neemt en de aandeelhouders blijven voor 6 jaar als adviseur aan Zuidzorg verbonden. Zal ook wel weer een bak geld kosten...... Nog even op de valreep voor het aftreden van de RvT er door gedrukt door de voorzitter van de raad van bestuur? 6 jaar adviseurschap........ Wat schuift dat? Hoeveel adviseurs heeft Mark Veldhoven eigenlijk?

Anoniem

26 juni 2013

Dat de procedure van aanstellen van houtzagers onzorgvuldig is geweest, moge duidelijk worden uit het spoor van schade dat deze mevrouw achter zich laat bij vorige aanstellingen.

Joze

26 juni 2013

Nee, hoor Frank ik durf ook wel te reageren met mijn eigen naam. Maar wat maakt het voor jou nu uit of iemand Jan - Piet - of Klaas heet. Ze zijn allemaal uit een hout gesneden.
Of je nu in Limburg of Groningen woont. Het is gewoon een mening die een ieder heeft.

Top