ACTUEEL

Jansen Steur stemt in met gedragsonderzoek

De ex-neuroloog Ernst Jansen Steur is bereid mee te werken aan een gedragskundig onderzoek in de rechtszaak die momenteel tegen hem loopt. Dat heeft zijn advocaat Frank van Gaal maandag laten weten.

Voorheen weigerde Jansen Steur mee te werken, omdat de psychiater volgens hem "vooringenomen" was.

Maandag was een pro-formazitting in wat nu al de grootste medische strafzaak in Nederland wordt genoemd. Waarschijnlijk wordt in november van dit jaar begonnen met de inhoudelijke behandeling. Van Gaal heeft aangegeven dat Jansen Steur (67) daar persoonlijk bij aanwezig zal zijn.

Gevangenisstraf

De voormalig neuroloog wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten en diefstal. Een patiënte pleegde zelfs zelfmoord na een slechtnieuwsgesprek met de neuroloog. Ook bleek hij verslaafd te zijn aan medicijnen die hij verduisterde uit het Medisch Spectrum Twente, waar hij tot 2003 werkte. Als hij wordt veroordeeld, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.

Persoonlijk aanwezig

Waarschijnlijk wordt in november van dit jaar begonnen met de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Die gaat waarschijnlijk meerdere dagen in beslag nemen. Van Gaal heeft aangegeven dat Jansen Steur (67) daar persoonlijk bij aanwezig zal zijn. Ook willen verschillende slachtoffers van de neuroloog gebruik maken van hun spreekrecht.

---

Lees alles over de zaak Jansen Steur in het dossier op Skipr.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

2 juli 2013

Meneer Steur heeft ingestemd met gedragsonderzoek mits de uitvoerend gedragskundige/psychiater wordt aangedragen door zijn advocaat!? Mogen wij dan ook vraagtekens stellen bij het vooringenomen zijn van deze persoon?

Top