ACTUEEL

GGD heeft antroposofen in vizier

De GGD overweegt ook leerlingen op scholen met een antroposofische inslag op te roepen voor een mazelenvaccinatie. Het gaat om antroposofische scholen in de regio Midden-Nederland. Dat heeft een woordvoerster van de GGD vrijdag gezegd.

Mogelijk zitten op die scholen kinderen die als baby niet gevaccineerd zijn tegen de ziekte. Volgens het RIVM staan antroposofen kritisch tegenover vaccinatie en adviseren zij niet te vaccineren tegen 'minder gevaarlijke' ziekten, zoals de bof en mazelen. Dit advies geldt niet voor 'gevaarlijke ziekten' zoals difterie, kinkhoest en polio.

Biblebelt

In de Biblebelt, een gebied dwars door Nederland waar veel bevindelijk gereformeerden wonen, is de mazelen uitgebroken. Deze groep ziet vanwege het geloof af van vaccinatie. Door de lage vaccinatiegraad in gemeenten in dit gebied kan de ziekte zich gemakkelijker verspreiden.

Vaccinatie

Het RIVM adviseert ouders van kinderen die geen vaccinatie hebben gehad tegen mazelen deze alsnog te halen. Groepen kinderen die in de Biblebelt wonen, kregen onlangs een uitnodiging voor een extra vaccinatie. In de uitnodiging bood de GGD ouders de mogelijkheid om de kinderen thuis te vaccineren.

Volgens een woordvoerster van de GGD wordt aan de extra oproep voor vaccinatie gehoor gegeven, maar is de precieze opkomst niet bekend. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 juli 2013

Ja de GGD wil ook graag nog wat verdienen. Kom op zeg. Inenten die geloofsfanatici, wat denken ze wel. Bill Gates heeft het zelf gezegd, zo kunnen we de wereldbevolking decimeren.

Top