ACTUEEL

Dutch Hospital Data heeft nieuwe directeur

Het bestuur van Dutch Hospital Data heeft Inez Joung met ingang van 1 juli benoemd tot directeur. Haar voorganger Jan Jozef Pool blijft bij de stichting werken als manager registraties.

Volksgezondheidsprijs voor proefschrift

Dr. Inez Joung heeft geneeskunde en beleids- en bestuurswetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heeft zij op de afdeling maatschappelijke gezondheidszorg van het Erasmus Medisch Centrum promotieonderzoek verricht naar de relatie tussen burgerlijke staat en gezondheid. Voor haar proefschrift heeft zij in 1996 de Volksgezondheidsprijs van de Vereniging voor Volksgezondheid en Wetenschap ontvangen. In de daarop volgende jaren is zij aan genoemde afdeling verbonden gebleven als universitair docent. Sinds 2005 is Inez Joung hoofd geweest van de afdeling Regionale Samenwerking Oncologie van het Integraal Kankercentrum Rotterdam (IKR).

Verzamelingen ziekenhuisgegevens

De Stichting Dutch Hospital Data (DHD) is begin 2008 door de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra opgericht om verzamelingen ziekenhuisgegevens te beheren en onderhouden. De stichting verzorgt hoogwaardige informatievoorziening over de ziekenhuiszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top