Finance

Regina Pacis mag weer bouwen

Verpleeghuis Regina Pacis in Arnhem hervat de nieuwbouw aan de Velperweg in Arnhem. De financiering van de nieuwbouw is rond en Regina Pacis verwacht na de zomer te gaan bouwen. De ING-bank financiert de nieuwbouw.

Tijdelijk verblijf voor bewoners

In maart 2009 kreeg de overkoepelende zorginstelling Attent de financiering niet rond. De oude locatie van het verpleeghuis was toen al gesloopt. De bewoners zijn daarom tijdelijk ondergebracht in Casa Intermezzo in Velp, maar het bestuur van het verpleeghuis gaf geen toestemming om ook na 2010 nog van deze locatie gebruik te maken. Staatssecretaris Jet Bussemaker vond de situatie destijds onaanvaardbaar en achtte het zorgkantoor verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing.

Boekwaarde aflossen

De ING-bank heeft nu toch tot financiering van de plannen besloten. Dit omdat Attent de boekwaarde van ongeveer zes miljoen euro versneld mag aflossen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In eerste instantie stond de NZa dit niet toe, maar in het hoger beroep heeft Regina Pacis toch toestemming gekregen. Daarnaast heeft het verpleeghuis een reserve van een half miljoen euro. Bestuurder Joke Siraa in De Gelderlander: "Ondertussen heb ik de voorbereidingen van de nieuwbouw weer in gang gezet. Ik ben ook blij dat de sloop van Regina Pacis is doorgegaan. Want het terrein is nu bouwrijp. Naar verwachting kan begin september of begin oktober met de bouw worden begonnen."

Gemeente verlengt verblijf niet

De vertraging in de bouw betekent een verlenging van het verblijf in Velp. Siraa heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente Rheden die een verlenging niet toe staat. Siraa: “Hier is sprake van overmacht. Bovendien kan ik straks een concrete termijn noemen waarop wij vertrekken. Ik kan me voorstellen dat de gemeente begrip heeft voor onze situatie.”

Regina Pacis wil de nieuwbouwlocatie in 2011 in gebruik nemen. In juli vindt echter eerst overleg met de aannemers over de planning plaats.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top