ACTUEEL

Zorgkantoor moet huisvestingsproblemen oplossen

Het regionale zorgkantoor moet op korte termijn actie ondernemen om de problemen rondom de nieuwbouw van verpleeghuis Regina Pacis in Arnhem. Dit schrijft staatssecretaris Jet Bussemaker van het ministerie van VWS in antwoorden op kamervragen van Renske Leijten (SP).

Problemen met nieuwbouwfinanciering

Medio maart kwam naar buiten dat de overkoepelende zorginstellingen Attent de financiering van het nieuwbouwproject niet rond krijgt, terwijl de oude locatie al is gesloopt. De bewoners zijn daarom tijdelijk ondergebracht in 'Casa Intermezzo' in Velp, maar het bestuur van het verpleeghuis geeft geen toestemming om ook na 2010 nog van deze locatie gebruik te maken. Bussemaker acht het 'onaanvaardbaar' als de bewoners hierdoor op straat zouden komen te staan. Als er geen oplossing wordt gevonden met betrekking voor de beoogde nieuwbouw, moeten in de regio Arnhem maatregelen worden genomen om te voorkomen dat de bewoners niet de passende zorg inclusief verblijf kan worden geboden, aldus Bussemaker.

In gesprek met zorgkantoor

Desondanks stelt de staatssecretaris dat het niet om een accuut probleem gaat, omdat Casa Intermezzo nog ongeveer twee jaar kan worden gebruikt. "Wel moet op korte termijn worden onderzocht, indien de nieuwbouw van Regina Pacis niet snel kan starten, welke andere oplossingen kunnen worden geboden", stelt Bussemaker. Volgens haar is het aan het zorgkantoor om hier op korte termijn actie op te ondernemen. Om de voortgang te bevorderen wil Bussemaker binnenkort met het zorgkantoor overleg plegen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top