ACTUEEL

Verlies draagvlak noopt NOVO-bestuurder tot exit

Verlies draagvlak noopt NOVO-bestuurder tot exit

Bestuurder Jaap van der Pol van de in opspraak geraakte zorginstelling NOVO heeft in overleg met de raad van toezicht besloten zijn werkzaamheden per 1 september te beëindigen.

In een verklaring laten beide partijen weten dat “het draagvlak voor de bestuurder binnen en buiten de organisatie de afgelopen week zodanig is geworden, dat een continuering van zijn werkzaamheden een te grote claim legt op het veranderingsproces waar NOVO zich momenteel in bevindt”.

Hardhandig

NOVO raakte in opspraak na een uitzending van Nieuwsuur over het overlijden van een 44-jarige cliënte. De vrouw overleed vorig jaar na hardhandig optreden van enkele personeelsleden. Voor de centrale cliëntenraad was de gang van zaken medio augustus reden om het vertrouwen in de raad van bestuur op te zeggen.

Prioriteit

Bestuursvoorzitter Wiecher Hadderingh mag van de raad van toezicht met het oog op de continuïteit van de organisatie aanblijven. Wel wil de raad van toezicht binnen twee weken een interim-bestuurder aantrekken, die het gang gezette veranderingsproces verder vorm zal geven. “Veiligheid en kwaliteit van zorg zullen daarbij de hoogste prioriteit hebben”, aldus NOVO in de verklaring.

De raad van toezicht hoopt dat met het benoemen van een nieuwe interim-bestuurder het vertrouwen van de centrale familieraad herwonnen kan worden en vertrouwt erop hiermee een periode van onrust te kunnen afsluiten zodat de organisatie zich kan focussen op de toekomst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top