ACTUEEL

Sensire houdt deur dicht vanwege protest

Zorginstelling Sensire sluit zijn hoofdkantoor in Varsseveld aanstaande maandag om te voorkomen dat het opnieuw wordt bezet. Dat meldt de NOS.

Er is een demonstratie aangekondigd en daarom blijft het gebouw uit voorzorg dicht, aldus de NOS. In een brief aan het personeel schrijft Sensire dat het de veiligheid van de werknemers op kantoor niet kan waarborgen.

Demonstratie

Thuishulpen en leden van vakbond Abvakabo FNV en de SP hebben een grote actie aangekondigd voor maandag. Zij gaan demonstreren tegen een geplande bezuiniging waardoor alle 1100 thuishulpmedewerkers vanaf 1 januari op straat komen te staan. Reden voor de bezuiniging is de onzekerheid over de vraag naar thuishulp volgend jaar. Vanwege nieuwe dreigende bezuinigingen kunnen gemeenten nog geen contracten afsluiten met zorgorganisaties.

Urenlang

Eind juli was er ook al een protest tegen het massaontslag. Toen werd het hoofdkantoor van Sensire urenlang bezet. De bezetters wilden in gesprek met de directie, maar die was niet aanwezig. De bezetting werd daarna beëindigd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top