ACTUEEL

Carla Peeters moet Zorgboog redden

Woon- en zorginstelling De Zorgboog in Bakel heeft Carla Peeters benoemd tot bestuursvoorzitter. Zij zal de functie tijdelijk vervullen, vooralsnog voor een periode van negen maanden.

Artsen geen vertrouwen in bestuurder

Peeters start 13 juli bij de Zorgboog. Zij volgt Bert Koeneman op, die in mei is opgestapt. Na een extern onderzoek van Léon Lodewick naar de onrust binnen de organisatie zag hij zich daartoe genoodzaakt. Eind maart zegden elf verpleeghuisartsen het vertrouwen in Koeneman op nadat bestuurder Hans van den Bosch vertrok wegens verschil van inzicht. Uit het onderzoek van Lodewick bleek dat diverse fusies en veranderingen als gevolg van marktwerking de onrust veroorzaakten. De persoonlijke communicatie tussen Koeneman en de medewerkers typeerde Lodewick als problematisch.

Vertrouwensbreuk tussen bestuurders

In april 2009 nam bestuurder Hans van den Bosch afscheid van De Zorgboog. Er was sprake van een vertrouwensbreuk tussen Koeneman en Van den Bosch, waardoor Van den Bosch al sinds januari geen werkzaamheden meer uitvoerde. De raad van toezicht koos partij voor Koeneman en Van den Bosch kon vertrekken.

Onrust onder personeel

Het vertrek van Van den Bosch zorgde voor onrust onder het personeel. De medewerkers vonden dat de directe verkeerde prioriteiten stelde door het bezuinigen op de zorgverlening, maar wel veel geld te besteden aan interim-managers. In 2007 heeft de organisatie 2,2 miljoen euro besteedt aan interimmers.

Ervaring Peeters

Peeters heeft ervaring als (interim) bestuurder bij verschillende organisaties. Vooral in de gezondheidszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top