ACTUEEL

St. Antonius en Zuwe Hofpoort overwegen fusie

St. Antonius Ziekenhuis met vestigingen in Nieuwegein, Utrecht en Houten en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden overwegen een fuseren. Dit hebben zij dinsdag 17 september 2013 kenbaar gemaakt bij de Autoriteit Consument en Markt. Het is nog onbekend hoe de samenwerking vorm gegeven gaat worden.

Onderzoekstraject

“Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein en Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden hebben op 25 februari 2013 een intentieverklaring tot samenwerking getekend en doen op dit moment onderzoek naar de meerwaarde van verdere samenwerking”, zegt woordvoerster Tanja Hermans van het St. Antonius Ziekenhuis. De ziekenhuizen zoeken naar een toekomstbestendige samenwerking waarbij alle mogelijke vormen van samenwerking worden verkend waaronder ook fusie.”

Om te weten of de Autoriteit Consumenten en Markt (ACM) een fusie toestaat “is het doen van een melding bij de van het voornemen tot een bestuurlijke fusie noodzakelijk”, zegt Hermans. “Ziekenhuisorganisaties die spreken over fusie hebben de plicht dit te melden bij de Autoriteit Consumenten en Markt. Als het ACM niet instemt met het voornemen, heeft het geen zin om het onderzoekstraject naar eventuele fusie te vervolgen.”

Bezuinigingen

Vorige week werd bekend dat het St. Antonius in 2014 zo’n 14 miljoen euro wil bezuinigen. Dit betekent dat er 150 tot 225 banen op de tocht staan. Een dalende zorgvraag vormt de aanleiding om te bezuinigen. Afgelopen weekend is de nieuwbouw van het ziekenhuis in Leidsche Rijn open gegaan.

Santeon

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft in totaal 850 bedden en ontvangt jaarlijks 548.000 polikliniekbezoeken. In totaal heeft het ziekenhuis ruim 5000 mensen in dienst. Het St. Antonius maakt onderdeel uit van het Santeon samenwerkingsverband en is het grootste niet-academisch opleidingsziekenhuis.

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden heeft zo’n 1300 werknemers en 262 bedden. Ook het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis heeft te kampen met teruglopende resultaten. In 2011 behaalde het nog een positief resultaat van 2 miljoen euro. In 2012 was dit teruggelopen tot 175000 euro positief.

10 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 september 2013

eindelijk!

Taekema

20 september 2013

Echt absurd dit, volstrekt krankjorum! Straks gaan we nog fuseren met de plaatselijke kruidenier te Borft, wat een aanfluiting voor een zichzelf respecterend ziekenhuis. Ik ga me hier hoogstpersoonlijk mee bemoeien.

dr. ing Baas

20 september 2013

Tja, ik heb al jaren gezegd, onlangs nog op een congres, dat het niet verstandig is voor een, van huis uit, katholiek ziekenhuis als het St. Antonius, je in te laten met dat gereformeerde volk in Woerden. Ik krijg al kippenvel bij de gedachte.

Anoniem

21 september 2013

Maar de appeltjes van de kruidenier zijn wel lekkerder en je wordt er vriendelijker 'geholpen'!
Misschien is het verstandig bij het volgende congres iets beter te laten voorlichten. het hofpoort ziekenhuis is 'van huis uit' een katholiek en een algemeen ziekenhuis die zijn gefuseerd. O, en de kruistochten zijn allang voorbij, tegenwoordig heet dit discriminatie.

De Vries

21 september 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 22-09-2013 22:51.

Anoniem

21 september 2013

Wat een puinhoop, hebben de bestuurders in woerden oogkleppen op.

Anoniem

21 september 2013

Waar gaat dit over? Laten we ons alsjeblieft als volwassenen gedragen, het geloof laten voor wat het is, elkaar met respect behandelen en het welzijn van de patient voor ogen houden.

Jansen

22 september 2013

Beste redactie,

Kan die absurde reactie van 'De Vries' verwijderd worden. Meneer/mevrouw heeft duidelijk niet alles helemaal op een rijtje en vervuild de website met zijn/haar stigmatiserende onzin.

Ook de reactie van de heer/mevrouw Baas is stigmatiserend en neigt naar discriminatie op basis van religie. Mocht het toch waar zijn wat u beweerd ontvang ik graag een overzicht van alle 'gereformeerden' in Woerden waar u kippenvel van krijgt. Mocht er een tussen zitten waarvan u geen kippenvel krijgt, dan klopt er niet van wat u zegt.

Beste redactie kunnen voortaan alle niet inhoudelijke chargerende en naar discriminatie neigende reacties verwijderd worden?

Anoniem

22 september 2013

Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Hartelijk dank voor de bijval.

Anoniem

22 september 2013

Nee deze fusie is op voorhand gedoemd te mislukken.

Top