ACTUEEL

IGZ eist raad van toezicht bij Woongroep Keijenborg

Stichting Woongroep Keijenborg moet binnen vier weken een raad van toezicht opzetten die onafhankelijk van de raad van bestuur opereert. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWAS legt hiervoor op advies van de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) een last onder dwangsom op aan de stichting.

De stichting heeft geen raad van toezicht, ondanks dat de IGZ hier meerdere malen op heeft aangedrongen. Hiermee voldoet de instelling niet aan de eisen van de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Elke zorginstelling met een WTZi-toelating is wettelijk verplicht om een raad van toezicht te hebben die onafhankelijk werkt van de raad van bestuur.

Toezichtbezoeken

Tijdens meerdere toezichtbezoeken in 2012 en 2013 constateerde de inspectie dat Stichting Woongroep Keijenborg geen of geen onafhankelijke raad van toezicht kent. Daar is de stichting herhaaldelijk op aangesproken. Ondanks deze verzoeken heeft de instelling nog niet aan de wettelijke eis voldaan. Als de raad van toezicht iet binnen vier weken is opgezet, krijgt Stichting Woongroep Keijenborg een geldboete.

Bij Stichting Woongroep Keijenborg wonen mensen met een psychische stoornis en/of een verstandelijke beperking. De stichting levert zorg op basis van een persoongebonden budget (PGB) aan 16 tot maximaal 45 cliënten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top