Tech

Philips komt met Google Glass concept voor artsen

Philips werkt aan een manier om chirurgen via de interactieve Google Glass-bril handsfree toegang te geven tot essentiële patiëntgegevens. Philips heeft in samenwerking met consultancybedrijf Accenture een werkend testmodel ontwikkeld. Dat heeft Philips donderdag bekend gemaakt.

De arts kan via de Google Glass-bril de vitale functies van de patiënt controleren en tegelijkertijd reageren op ontwikkelingen tijdens de chirurgische ingreep, zonder zijn blik van de patiënt of de procedure te hoeven afwenden. Ook is het mogelijk dat de chirurg de vitale functies van de patiënt op afstand volgt of de hulp van artsen op andere locaties inroept.

Efficiëntere zorg

"In dit onderzoek wordt gekeken hoe we de toegang tot de juiste informatie op het juiste moment voor artsen kunnen verbeteren, zodat ze zich kunnen concentreren op efficiëntere en effectievere patiëntenzorg”, zegt Michael Mancuso, CEO Patient Care and Clinical Informatics bij Philips Healthcare. “Het is een eerste stap in het onderzoek naar mogelijke toepassingen van bestaande technologieën voor verbetering van de kwaliteit van leven bij patiënten.”

Het onderzoek naar de Google Glass IntelliVue-oplossing was behalve op handsfree werken ook bedoeld om te zien hoe naadloze overdracht van patiëntgegevens tijdens een procedure de mobiliteit van de behandelaar kan verbeteren. Verder onderzoek moet duidelijk maken hoe artsen en anesthesiologen alle aandacht bij de patiënt kunnen houden, terwijl ze live de essentiële bewakingsgegevens van de patiënt in beeld krijgen.

 

Meer weten over de nieuwste ideeën, uitvindingen, experimenten en implementaties? Kom naar de Masterclass e-health van Skipr op donderdag 19 november 2013. Topinnovatoren in de Nederlandse zorg, Lucien Engelen en Daan Dohmen, kaarten ethische vraagstukken aan die samenhangen met nieuwe technologie. Op 19 november zijn ze net terug van een expeditie naar Silicon Valley en FutureMed. Inschrijven kan hier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top