ACTUEEL

Bontje voorzitter nieuwe brancheorganisatie

Bontje voorzitter nieuwe brancheorganisatie

Martin Bontje wordt voorzitter van de nieuwe brancheorganisatie waarin drie verenigingen voor eerstelijns zorg op 1 januari opgaan. De naam van de nieuwe organisatie wordt eind november bekend.

De Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG), de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN) en de Landelijke Organisatie voor Ketenzorg (LOK) maakten in juni hun fusieplannen bekend. Met de fusie willen de drie organisaties beter kunnen inspelen op de uitdagingen in de sector. Zo komen er in het kader van substitutie steeds meer taken op de eerste lijn af, met name op het gebied van de basis-ggz en ketenzorg. Bovendien krijgt de eerste lijn nadrukkelijker te maken met nieuwe stakeholders als de gemeenten.

Bontje is momenteel voorzitter van de VHN. In het verleden was hij onder meer directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en lid van de raad van bestuur van zorgverzekeraar VGZ. Hansmaarten Bolle en Marnix de Romph voeren samen de directie. Bolle (67) is momenteel directeur van de VHN. De Romph (42) is nu nog directeur van gezondheidscentra in Gouda en Nijkerk. Daarnaast deed hij de afgelopen acht jaar ervaring op als directeur van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici.

Herkennen

De algemene ledenvergadering van de LVG is akkoord gegaan met de bestuurssamenstelling en de invulling van de directie. VHN en de LOK gaven al eerder hun fiat. Het bestuur van de nieuwe brancheorganisatie bestaat bij aanvang uit negen personen. "We vinden het belangrijk dat de verschillende eerstelijnszorgorganisaties zich herkennen in het bestuur”, legt Martin Bontje uit. “Dus gezondheidscentra, huisartsenposten, zorggroepen, eerstelijns diagnostische centra en regionale ondersteuningsstructuren zijn vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur."

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Vollebregt

28 oktober 2013

Martin
Gefeliciteerd met deze belangrijke rol in de 1e lijns zorg
Mvgr
Leo

Top