ACTUEEL

Jansen Steur schreef Exelon voor zonder tests

In 126 gevallen zou het middel Exelon bij de behandeling van Alzheimer en dementie aan patiënten van Ernst Jansen zijn verstrekt zonder benodigde tests. Dat concludeerde verzekeraar Menzis na eigen onderzoek, bleek maandag tijdens de zitting in de strafzaak tegen de ex-neuroloog.

Jansen wilde "ervaring opdoen met die medicamenten", zei hij tijdens de zitting. Dit zou Menzis 319.000 euro aan onterecht verstrekte medicijnen gekost hebben. In februari 2013 eiste Menzis dit geld terug van het Medisch Spectrum Twente.

Steekproef

De verstrekking van het middel aan 13 patiënten werd als steekproef onderzocht. In alle gevallen waren geen tests gedaan of bleken de resultaten verzonnen, meende de verzekeraar. Menzis concludeerde daaruit dat als bij deze 13 gevallen 100 procent sprake was van fouten of fraude, dat dus in alle gevallen van Exelon-verstrekking door Jansen zo was.

"De klachten die ze hadden, waren voor mij reden om deze medicatie buiten de richtlijnen om te verstrekken", reageerde Jansen. Een van de patiënten wilde weten op basis waarvan hij het middel had voorgeschreven. "Uit de losse pols, mevrouw", reageerde Jansen volgens haar. (ANP)

---

Klik hier voor een beknopt feitenoverzicht van de zaak rond Ernst Jansen Steur. De hele berichtgeving rond de zaak kunt u vinden in het dossier op Skipr.

0 Reacties

Top