ACTUEEL

Man betastte kinderen op zorgboerderij Twente

Een nu 21-jarige man uit Ambt Delden heeft acht jongens op de zorgboerderij van zijn ouders betast. De jongens waren allen rond de leeftijd van 12 jaar. Dat heeft raadsman Jeroen Ruarus, die de Deldense verdachte bijstaat, donderdag gezegd. Het gaat om de zoon van de eigenaren van de zorgboerderij, blijkt uit een brief op de website van RTV Oost.

De politie maakte donderdag bekend dat er een onderzoek loopt naar de affaire. Aanleiding voor het onderzoek is een aangifte van ouders van een slachtoffer in augustus dit jaar. Namens de andere kinderen is nog geen aangifte gedaan. De verdachte heeft zelf bekend dat hij acht jongens heeft misbruikt, zegt zijn raadsman.

Experimenteren

De man is sinds de zaak aan het licht kwam niet meer op de zorgboerderij geweest. Hij is op vrije voeten en is ondertussen in therapie gegaan. "Ik wil er niet lichtvoetig over doen, maar het gaat hier volgens mij niet om een grote zedenzaak. Het was meer seksueel experimenteren", stelt raadsman Ruarus.

De gemeente Hof van Twente, waar Delden bij hoort, houdt donderdagavond een bijeenkomst voor ouders van kinderen die in het verleden op de zorgboerderij zijn opgevangen. Eerder informeerden politie en gemeente al ouders die op dit moment kinderen naar de zorgboerderij brengen. Er is hulpverlening georganiseerd.

Verdrietige zaak

Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente spreekt van "een verdrietige zaak. Het gaat om een kwetsbare groep kinderen." De ouders van de verdachte, beheerders van de boerderij, hebben een excuusbrief aan ouders van zorgkinderen gestuurd.

De eigenaren schrijven in de brief dat "tot hun grote schrik (...) de rechten van enkele kinderen zijn geschonden. (...) Om die reden hebben wij vanaf dat moment onze zoon de toegang tot ons erf, en dus uw kinderen, ontzegd," schrijven de eigenaren in de brief.

Bijeenkomst

De ouders van kinderen die de zorgboerderij bezoeken zijn inmiddels geïnformeerd over het onderzoek, aldus de politie. RTV Oost meldt verder dat voor donderdagavond een besloten bijeenkomst georganiseerd is door de gemeente Hof van Twente om betrokkenen verder te informeren. (ANP/Skipr)

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Dr. de Vries

7 november 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 08-11-2013 13:20.

Top