ACTUEEL

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem onder toezicht

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg is onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geplaatst. De zorg die de instelling levert aan zo'n 145 ouderen met psychische en lichamelijke problemen, zou onverantwoord zijn. Dat heeft de IGZ maandag naar buiten gebracht.

De inspectie stuitte op meerdere problemen bij zorgcentrum Clara Feyoena Heem, onderdeel van de Saxenburgh Groep.  Zo zijn medewerkers bijvoorbeeld onvoldoende geschoold om zorg te verlenen aan mensen met gedragsproblemen. Ook de medicatieveiligheid is niet op orde en de vrijheidsbeperking gebeurt niet altijd zorgvuldig. Het verscherpt toezicht geldt voor zes maanden. De IGZ blijft de instelling met onverwachte bezoeken volgen tot de zorg weer in orde is. (ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

albert

12 november 2013

Steeds weer melding van het niet veilig dan welgoed functionren van instanties.
Gezien de situatie, omstandigheden en kennis van het personeel. Zou ik zeggen wat is er mis bij de instellingen en hoe heeft dit kunnen gebeuren.
Onkundigge medewerkers worden aangenomen, ingeroosterd en te werk gesteld door de leiding.Dus indien hierdoor de instelling niet goed finctioneerd of onveilig werkt is dit geheel ter varantwoording van de directie.
Op dat niveau moeten ook de maatregelen genomen worden en ik heb het niet geweten of andere smoezen zijn hier niet acceptabel. Dus verantwoordelijken onstslaan. Een hulp verzorgende of schoonmaker die niet goed functioneerd staat zonder ontslagvergoeding e.d op straat. Dus waarom de directie die voor het geheel aansprakelijk en daarvoor aangesteld is niet.

Top