ACTUEEL

Cardiologen willen geld zien van ADRZ

Het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) onderhandelt met twee cardiologen over een afkoopsom van in totaal 1,3 miljoen euro. Deze cardiologen hadden bezwaar aangetekend tegen hun ontslag bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en kregen daar gelijk.

“Aangezien het niet de bedoeling is dat deze cardiologen terugkomen, voeren we nu gesprekken over een afkoopsom'', licht de woordvoerder van het ziekenhuis toe. Hij wil geen bedragen noemen. Het vakblad Medisch Contact meldt dat de cardiologen 6,5 ton per persoon vragen, de woordvoerder wil dat niet bevestigen.

Samenwerkingsproblemen

Het ADRZ op 1 januari 2010 na een fusie tussen het Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen en de Oosterscheldeziekenhuizen in Goes. De twee verschillende vakgroepen cardiologie werden toen samengevoegd, maar dat zorgde voor veel samenwerkingsproblemen. Zo veel zelfs dat de zes cardiologen van het Zeeuwse ziekenhuis vorig jaar onder supervisie werden gesteld van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Aanleiding was volgens het ziekenhuis niet het individuele functioneren van de artsen maar hoe ze onderling als groep functioneerden. Inmiddels is er een nieuwe groep van acht cardiologen: zes van andere ziekenhuizen en twee die er al werkten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top