ACTUEEL

Rechter verbiedt ADRZ cardiologen te ontslaan

Rechter verbiedt ADRZ cardiologen te ontslaan

Het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen en Goes mag twee cardiologen niet ontslaan. Zij behoorden tot vakgroep cardiologie die vorig jaar in opspraak kwam wegens disfunctioneren. Het ziekenhuis wil van hen af, maar de arbitragerechtbank verbiedt dit. Dat meldt Medisch Contact.

Binnen de vakgroep cardiologen boterde het niet tussen cardiologen onderling. Hierdoor ontstond in 2012 een ‘acuut onveilige situatie’ waarbij de veiligheid van patiënten met cardiovasculaire aandoeningen niet langer kon worden gewaarborgd. Dat concludeerde de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) eind vorig jaar. De cardiologen kwamen in december 2012 onder toezicht van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. In het voorjaar besloot het ziekenhuis de maatschap op te schonen. De opzet van de nieuwe vakgroep betekende dat de vijf huidige cardiologen, als ze in het ADRZ willen blijven werken, opnieuw moesten solliciteren. Het ziekenhuis trok zes nieuwe cardiologen aan. Eind februari stapte het ziekenhuis naar het Scheidsgerecht Gezondheidszorg om de twee cardiologen die niet uit zichzelf wilden vertrekken, te ontslaan zonder vergoeding.

Ontslag is disproportioneel

Het scheidsgerecht stelt dat ontbinding van de arbeidsovereenkomst een disproportionele maatregel is, schrijft Medisch Contact. Het ziekenhuis en de artsen zijn daarop in onderhandeling gegaan over een afkoopsom. De cardiologen eisen ieder een afkoopsom van 662.635 euro.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 november 2013

Door het niet volgens de normen functioneren is een ontslag een te zware sanctie. Ondanks dat willen ze wel weg met een afkoopsom. Dit is volgens mij een bekentenis en zou er dus direct in toestemmen en dan maar eens hopen dat dit gevolgen heeft voor hun verdere loopbaan. Zo als medewerkers ervaren die om gelijke reden ontslagen worden. staat leuk op je C.V ontslag op voorstel van afkoopsom wegens het niet functioneren. Wie wil je dan op dat niveau weer aan het werk hebben. Blij ze volgen.

Top