Tech

E-health netwerk in de ggz breidt zich uit

GGZ-instelling de Reinier van Arkel groep en GGZ Delfland zijn toegetreden tot het e-healthnetwerk van e-health-bedrijf Minddistrict. In totaal zijn hier nu zes ggz-organisaties op aangesloten.

De ggz-organisaties Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord legden in 2012 de basis voor het netwerk dat naar eigen zeggen bestaat uit de meest innovatieve ggz-instellingen. GGZ Eindhoven en de Kempen sloot zich hier eerder dit jaar bij aan. Het doel van de samenwerkende instellingen is de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency van de gezamenlijke dienstverlening op het gebied van e-health verder te verbeteren. Door samenwerking te zoeken kan de opschaling van e-health binnen de instellingen worden versneld, stellen de deelnemende partijen. Het G-netwerk verwacht eind 2013 nog verder uit te breiden.

Ontwikkeling e-health

“De Reinier van Arkel groep heeft ervoor gekozen deel te nemen aan het innovatieve netwerk omdat wij graag de agenda voor ontwikkeling willen meebepalen”, zegt Maud Jansson, directeur Markt & Innovatie bij de Reinier van Arkel groep in een persverklaring. “Door deelname krijgen we de mogelijkheid om met andere vooruitstrevende collega-instellingen kennis te delen en gezamenlijk e-health toepassingen door te ontwikkelen.” Eerder ging de Reinier van Arkel groep al een duurzame samenwerking aan met Minddistrict, marktleider op het gebied van ehealth voor de geestelijke gezondheidszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top