ACTUEEL

Tandarts pakt kunstgebit van patiënt af

Een tandarts uit Wijchen in Gelderland heeft het kunstgebit van een patiënt afgepakt, omdat de man zijn rekening niet heeft betaald. De tandarts dreigt de prothese weg te gooien als de patiënt niet snel geld overmaakt. De patiënt heeft een klacht ingediend bij de NMT (Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde), zo zei een woordvoerster van de organisatie vrijdag.

De NMT keurt het gedrag van de tandarts af en vindt zijn handelwijze ongepast, aldus de zegsvrouw. De beroepsvereniging heeft in de afgelopen dagen geprobeerd de tandarts op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt. Daarop heeft de patiënt op advies van de NMT een klacht ingediend, die nu door een onafhankelijke commissie van de beroepsvereniging wordt beoordeeld. "Met voortvarendheid, want deze man is natuurlijk gehandicapt zonder zijn gebit."

Niet de manier

De tandarts wacht al ruim een jaar op het voldoen van zijn rekening, zegt de NMT. "We snappen dat hij zijn geld wil hebben, maar dit is niet de manier", meent de vereniging. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top