ACTUEEL

Tekort stageplekken zorg door toeloop studenten

Oost-Nederland kampt met een acuut tekort aan stageplaatsen in de sector zorg en welzijn. Dit komt doordat diverse opleidingen zo’n 15 tot 20 procent meer studenten heeft dan verwacht. Zo'n 7 procent van hen kan geen stageplaats vinden.

Dat concludeert werkgeversvereniging WGV Zorg en Welzijn op basis van cijfers van de hogescholen en roc's in de Achterhoek, Twente, Stedendriehoek/Noord-West Veluwe en Salland/IJssel-Vecht. Dat meldt regiodagblad De Gelderlander.

Tekorten

Het tekort aan stageplaatsen in het studiejaar 2013-2014 bedraagt in totaal 1.850 plekken. Voor de Achterhoek gaat het om 280 stageplaatsen. Oost-Nederland telt zo'n 26.000 studenten die een opleiding volgen in de sector zorg en welzijn. Daarbij volgen ze meerdere stages. Vooral studenten van de verzorgende en verpleegkundige opleidingen hebben moeite een stageplek te vinden.

ActiZ en V&VN

Beroepsvereniging V&VN en organisatie van zorgondernemers ActiZ riepen in september hun leden op om goede stageplekken te creëren. Het aanbieden van goede stageplaatsen in de ouderenzorg en wijkverpleging is essentieel om straks voldoende hogere opgeleide verpleegkundigen in te kunnen zetten in de wijkverpleging en de ouderenzorg. Dat stalden V&VN en ActiZ in een gezamenlijke verklaring. Daarnbij wezen zij erop dat, hoewel het aantal studenten voor de hbo-opleiding verpleegkunde dit jaar met 40 procent is toegenomen ten opzichte van 2012, velen van hen uiteindelijk kiezen voor een baan in ziekenhuizen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 november 2013

Numerus fixus maar eerst alle allochtonen eruit en de grenzen dicht. Het potverteren is mooi geweest.

Peter Koopman

26 november 2013

Het aantal stageplaatsen dient gerelateerd te worden aan het verwachte verloop over vier jaar en de toekomstige behoefte aan deze professionals op basis van een inschatting van de gevolgen van de zorghervorming ( o.a. Meer thuiszorg / wijkzorg / huisartsengeneeskunde -poh toenemende zorg voor ouderen in alle zorgbranches ( somatisch en ggz ); de kwantitatief iets gereduceerde tweede lijns specialistische zorg, maar toenemende complexiteit; toepassing toenemend onderbouwde (specialistisch) verpleegkundige zorg; taakverschuiving; kostenbeperking).

Pragmatisch kan men ook stellen dat er thans een onverwachte kans zich voordoet door van het grote aanbod gebruik te kunnen maken.

Stageverlenen is soms lastig, maar biedt ook een ingebouwd medium tot innovatie en bijscholing maar is vooral resultaat van strategisch denken en beslissen. De waan van de dag is een slechte adviseur. Kom op biedt ruim stageplaatsen: over ca 5 jaar pluk je de vruchten!

Rietveld

26 november 2013

Wel, stageplekken hebben wij (Opvoedpioli/Care Express/jeugdzorg/GGZ/Forensische jeugdzorg) elk jaar volop, maar vaak zijn er allerlei formele drempels (je moet op lijstjes staan, anders mag de school haar leerling niet plaatsen!). En als je het daarvoor door VWS in het leven geroepen Stagefonds, beheerd door een organisatie die zich Calibris noemt, benadert voor vergoeding van je kosten, word je al gauw afgescheept met bureaucratische regels c.q. een fooi, alsof het wordt tegengewerkt. Ik vraag me af wat de kosten van controleurs en toetsers van Calibris zijn, die dus adviseert naar VWS.
Toch blijven stagiairs welkom, ze zijn heel waardevol.

bennink

28 november 2013

tekort aan stageplaatsen? Dat is een constatering. Als alle organisaties een beetje pro-actief worden hebben we over een aantal jaren een mooi aanbod van professionals.
Er zijn veel professionals die binnenkort met pensioen gaan, koppel een aantal stagieres aan deze doorgewinterde krachten. Maak gebruik van aanwezige kennis.

Top