ACTUEEL

Ex-neuroloog Jansen Steur heeft laatste woord

De grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis loopt ten einde. Dinsdag is het de beurt aan hoofdrolspeler Ernst Jansen Steur om zijn persoonlijke visie op de strafzaak tegen hem te geven. De volgende keer dat de voormalig neuroloog wederom naar de rechtbank in Almelo moet afreizen, is vermoedelijk 11 februari volgend jaar: de dag van de uitspraak.

De eis is 6 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Jansen Steur zelf heeft via zijn advocaat laten weten dat absurd te vinden. Zijn advocaat pleitte vorige week voor vrijspraak en liet ook gelijk al weten in beroep te gaan, mocht er toch een gevangenisstraf worden opgelegd. De ex-neuroloog wordt verdacht van het opzettelijk stellen van verkeerde diagnoses bij zijn patiënten, met alle gevolgen van dien. Een patiënte pleegde zelfmoord, het Openbaar Ministerie vindt dat dit Jansen Steur is aan te rekenen.

Proces Jansen Steur

Tijdens de afgelopen tien zittingsdagen - voor deze strafzaak is flink veel tijd uitgetrokken - kwam Jansen Steur al veelvuldig en uitgebreid aan het woord. Hij betuigde zijn medelijden met zijn voormalige patiënten, hij begrijpt dat ze hem verantwoordelijk houden en hij gaf aan dat hij “met de kennis van nu” wellicht anders had gehandeld. Maar tot een volmondig sorry kwam het niet, tot groot verdriet van de ex-patiënten die iedere zittingsdag aanwezig waren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top