ACTUEEL

Friese zorgverleners vragen ACM akkoord megafusie

De Friese zorgaanbieders Nij Smellinghe/Pasana, Antonius en KwadrantGroep hebben op de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de fusie. Dit heeft de ACM woensdag gemeld. Door de fusie ontstaat een zorgorganisatie met een jaaromzet van circa een half miljard euro.

De ACM beoordeelt de melding en onderzoekt of er na de fusie nog voldoende concurrentie overblijft.

Bestuurlijke fusie

De bestuurlijke fusie moet op 1 juni 2014 zijn beslag krijgen. Volgens de betrokkenen wordt de fusie ingegeven door het streven naar goede, betaalbare zorg dicht bij de burger. Door de fusie ontstaat volgens de initiatiefnemers een betere regionale verbinding tussen ziekenhuiszorg en zorg thuis. Bij de beoogde fusie zijn drie ziekenhuizen betrokken: Nij Smellinghe in Drachten, De Sionsberg in Dokkum en het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Pasana is actief in de ouderenzorg, terwijl de Kwadrantgroep, waaronder onder andere De Friese Wouden en Palet, zowel intra- als extramurale zorg aanbiedt aan uiteenlopende doelgroepen.

Zorgketen

Binnen deze zorgketen moeten ook huisartsen, gemeenten en woningcorporaties een plek krijgen. De samenwerking moet uiteindelijk resulteren in nieuwe kleinschalige zorgvormen tussen eerste en tweede lijn op wijk- en buurtniveau. De drie zorgorganisaties denken daarnaast door het delen van kennis de kwaliteit van zorg te kunnen verbeteren. Ook rekenen ze financiële en organisatorische schaalvoordelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top