ACTUEEL

Amstelland neemt locatie Beth Shalom over

De Zonnehuisgroep Amstelland neemt één van de twee locaties van het joodse verpleeghuis Beth Shalom in Amstelveen over. Daarmee blijft er in Amsterdam één locatie over waar de joodse identiteit een plek heeft binnen de zorgverlening.

De overdracht maakt deel uit van de fusie tussen Cordaan en Beth Shalom. Deze fusie krijgt op 1 januari officieel beslag. Volgens Cordaan, dat eerder dit jaar het noodlijdende Beth Shalom te hulp schoot, is het financieel niet haalbaar om op twee locaties, te weten in Amstelveen en Buitenveldert, de continuïteit en kwaliteit van zorg met een joodse identiteit te kunnen waarborgen. Om die reden wordt deze zorg nu geconcentreerd op de locatie Buitenveldert. 

De  locatie Amstelveen, inclusief cliënten en medewerkers, wordt overgedragen aan de Zonnehuisgroep Amstelland. De Zonnehuisgroep Amstelland zal de locatie ombouwen tot een regulier verpleeghuis zonder joodse identiteit, maar garandeert nadrukkelijk dat de huidige joodse cliënten zorg met de joodse identiteit blijven ontvangen zolang zij in de locatie in Amstelveen verblijven. De naam Beth Shalom verdwijnt met de overname.

De Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan en Beth Shalom fuseren officieel op 1 januari 2014. Vanaf die datum maakt Beth Shalom deel uit van Cordaan, maar blijft onder eigen naam en met eigen identiteit voortbestaan.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 december 2013

Triest voor joods Nederland.

Anoniem

23 december 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 23-12-2013 23:08.

Salomon

24 december 2013

Ook de joodse gemeenschap in Nederland wordt eigenlijk wegbezuinigd. Terwijl ze het meeste heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de wetenschap. Wrange vrucht van de 'marktwerking'. Leve de EU?! Tijd voor alijah?! Het komt hier niet meer goed met dit kabinet lijkt me.

Menno

24 december 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 24-12-2013 19:35.

Top