ACTUEEL

Brandon opgepakt voor inbraak

De zwakbegaafde Brandon heeft tijdens Kerstmis twee nachten in een cel doorgebracht op een politiebureau in Dordrecht. Hij ontsnapte woensdag uit zorginstelling ASVZ en werd op heterdaad betrapt toen hij in een huis aan het inbreken was. Dat meldt het EO-programma De Vijfde Dag. Brandon wordt maandag voorgeleid aan de rechter.

Brandon was in diezelfde week ook al uit de instelling ontsnapt en een halve dag zoek geweest. Hij heeft verklaard dat hij toen ook heeft ingebroken en daarbij kleding heeft gestolen. Op eerste kerstdag probeerde Brandon dit opnieuw en werd op heterdaad betrapt. Dit zegt Brandons moeder Petra van Ingen aan De Vijfde Dag.

Brandon

Brandon werd drie jaar geleden landelijk bekend. De gehandicapte jongen werd regelmatig vastgebonden met een tuigje aan de muur binnen de zorginstelling. Zijn moeder smeekte om hulp en er ontstond landelijk ophef over vrijheidsbeperkende maatregelen. Kort daarop verhuisde Brandon van zorginstelling 's Heerenloo naar ASVZ. Daar had hij het naar eigen zeggen en volgens zijn moeder goed naar zijn zin.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top