ACTUEEL

Diabetes Fonds blij met Google-lens

Diabetes Fonds blij met Google-lens

Het Diabetes Fonds is blij dat er mogelijk een contactlens komt die de bloedsuiker van de drager meet. Internetgigant Google heeft onlangs laten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een contactlens voor diabetespatiënten.

“Wij juichen dit initiatief van Google toe. Dit kan echt het verschil maken voor mensen met diabetes. Als dit lukt wordt meerdere keren per dag in je vinger prikken verleden tijd”, zei directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds vrijdag.

Contactlens met chip en sensor

In de contactlens, waarvan een foto te zien is op het blog van Google, zit een chip en een glucosesensor. In de lens moet een lampje komen dat oplicht wanneer de patiënt insuline moet spuiten. Google test momenteel prototypes van de lens die elke seconde een bloedsuikermeting verrichten, zo liet het bedrijf weten.

Innovaties

Ook in Nederland wordt er gewerkt aan methoden om pijnloos de bloedsuiker te meten. “Samen met TNO werkt het Diabetes Fonds hard aan lichttechnologie. Hiermee kan je met een sensor dwars door de huid meten. Het zou mooi zijn als straks beide alternatieven op de markt komen en de patiënt de keuze heeft”, laat Dessing weten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top