ACTUEEL

Voormalig chirurg traineert rechtszaak

Een voormalige chirurg van ziekenhuis Bernhoven in Veghel die wordt verdacht van roekeloos opereren, probeert zich voor de rechtbank te verdedigen met de getuigenis van een deskundige. Het OM voelt zich overvallen, zo meldt het Brabants Dagblad, en vraagt uitstel van behandeling aan.

"Ik ben rond de jaarwisseling min of meer overvallen met een rapport van een getuigedeskundige die door de verdediging is opgevoerd", zo citeert het Brabants Dagblad officier van justitie R. Tenge. Het rapport is voor de officier aanleiding om uitstel te bedingen van de rechtszaak tegen de chirurg. "Ik heb zowel vragen over de achtergronden van de arts die dit rapport heeft opgesteld als de inhoud van het rapport."

De 66-jarige chirurg wordt ervan verdacht in 2009 een patiënt uit Boekel voor het leven gehandicapt te hebben gemaakt. De 47-jarige vrouw werd door de orthopeed aan haar rug geopereerd. Het medisch tuchtcollege heeft de inmiddels gepensioneerde chirurg in 2011 een jaar schorsing opgelegd wegens 'ernstig tekortschieten in de zorgvuldigheid waarmee hij de vrouw diende te behandelen'.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 januari 2014

Dus als je de ruimte die zo'n procedure biedt, benut en je verdedigt, dan traineer je een rechtszaak, vreemde opvatting.

Top