ACTUEEL

Verdachte fraudezaak Aafje thuiszorg gepakt

Er is een tweede verdachte aangehouden in een grote fraudezaak rond de Rotterdamse (thuis)zorginstelling Aafje. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag gezegd. Het tv-programma Opgelicht?! kwam de man tegen tijdens onderzoek naar een andere kwestie en lichtte de politie in.

Stichting Aafje thuiszorg in Rotterdam raakte bijna 500.000 euro kwijt. Het geld werd door middel van een truc overgemaakt naar EDA Holding (een lege bv). De man die onlangs is aangehouden zou eigenaar van EDA zijn, of althans beschikking over het bedrijf hebben gehad, aldus het OM. Deze man en een eerdere arrestant zijn inmiddels op vrije voeten, maar zijn nog wel verdacht. Het OM is bezig met "de laatste eindjes van het onderzoek" en wil de zaak zo snel mogelijk voor de rechter brengen.

De eerste man die werd aangehouden, was een medewerker van Aafje, die volgens het OM het lek was die het geld heeft laten verdwijnen.

Bankrekening

De fraudeurs zouden onder meer een sticker ’bankrekening gewijzigd’ hebben geplakt op een nota van ruim 486.000 euro die naar de stichting werd gestuurd. Dat geld was bedoeld voor een nieuwbouwproject in Rotterdam. Niemand die keek of dit wel klopte en het geld werd overgemaakt. De instelling kwam er na een paar dagen achter dat het geld naar de verkeerde rekening was gegaan.

De baas van EDA Holding stond internationaal gesignaleerd sinds de zaak aan het licht kwam, maar het OM en de politie hadden hem nog niet kunnen vinden. Volgens de woordvoerster liep hij rond in Amsterdam.

Lamborghini

In Opgelicht?! zei persofficier van justitie Henric Rebel dat het OM vermoedt dat de EDA-baas voor 4 ton aan goud heeft gekocht en de rest in een Lamborghini sportwagen heeft gestoken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top