ACTUEEL

V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen kiest voorzitter

V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen kiest voorzitter

Gia Wallinga, rayonmanager van Icare Verpleging en Verzorging in Flevoland, is op 23 januari unaniem verlozen tot voorzitter van de V&VN-eerstelijnsverpleegkundigen. V&VN is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland.

Wallinga wil zich in haar nieuwe functie hard maken voor de wijkverpleegkundigen: “Zij staat direct naast cliënten en inwoners van een wijk, weet wat in de wijken gebeurt en hoe het zorg- en sociale netwerk in elkaar zit. Door hierin te werken aan behoud van gezondheid (zowel bij jeugd als bij ouderen) en zorgverlening te bieden waar het nodig is, blijven de cliënten regie over hun eigen leven houden. Ik wil die positie voor wijkverpleegkundigen behouden en versterken, zeker nu de gezondheidszorg fors verandert.”

Excellente zorg

Wallinga vervult haar nieuwe functie naast haar baan als rayonmanager bij Icare. Hier geeft zij vorm aan Excellente zorg, een programma van de V&VN waar Icare samen met andere zorgorganisaties aan deelneemt. Wallinga is tevens lid raad van toezicht bij Dimence.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Zwanikken

4 februari 2014

Veel WERKPLEZIER
Ga ook mee achter de deur.
Papier is geduldig

dansen

4 februari 2014

succes in deze nieuwe functie namens V&VN VOG

Top