ACTUEEL

Limburgse ouderenzorg krijgt miljoen voor innovatie

Het zorgkantoor steunt De Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg met één miljoen euro. Hierin werken de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool samen met zeven zorginstellingen in de regio aan projecten die ouderen stimuleren om meer te bewegen en zelfredzaam te blijven.

De projecten  moeten zorgen dat ouderen langer thuis kunnen wonen. De initiatieven sluiten aan bij lopende activiteiten van de werkplaats en bouwen voort op resultaten van onderzoek en ontwikkelingen. De projecten maken gebruik van nieuwe technologische en sociale ontwikkelingen. Bijvoorbeeld een beweegtuin voor ouderen of de inzet van i-Pads in de thuiszorg.

“In de komende jaren wordt gekeken naar de werkzaamheid van de innovaties die daarna breed worden uitgerold. De bedoeling is dat daarvoor jaarlijks een vergelijkbare subsidie door het zorgkantoor beschikbaar wordt gesteld”, meldt de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg op de website.

In de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg werken zorgverleners, managers in de zorg, bestuurders, opleiders en onderzoekers samen. Deelnemende zorgorganisaties zijn Meander Groep Zuid-Limburg, Sevagram, Envida (voorheen Vivre en Groene Kruis Domicura), Cicero Zorggroep, Orbis Medisch en Zorgconcern, Mosae Zorggroep en Vivantes en de kennisinstituten Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top