ACTUEEL

Opnieuw sores met woonwerkboerderij

Woonwerkboerderij Dandelion in Steendam is maandagmorgen op last van de gemeente Slochteren ontruimd. Het pand zou niet brandveilig zijn.  Het is de derde keer in korte tijd dat een woonzorgboerderij botst met de autoriteiten.

Ook dagverblijf gesloten

De organisatie van Dandelion voor mensen met een verstandelijke beperking dacht dat alleen het nachtverblijf op slot ging. Maandag bleek echter dat ook het dagverblijf dicht moet. Sommige bewoners reageerden erg boos en de situatie dreigde te escaleren.

Caravans voor de bewoners

Het is onduidelijk waar de bewoners nu heen moeten. De gemeente vindt dat Dandelion hier een oplossing voor moet zoeken. Die heeft inmiddels caravans op het terrein geplaatst om de bewoners voorlopig op te vangen. Dandelion en de gemeente waren al eerder in conflict, maar zouden hun zaakjes bijna voor elkaar hebben, zegt Jan Santing, eigenaar van de zorginstelling tegen RTV Noord.

Problemen rondom zorgboerderijen

Stichting Phusis in Assen ligt sinds eind juli in de clinch met de gemeente Midden-Drenthe. Ze klaagt de gemeente aan wegens onbehoorlijk bestuur, nadat de gemeente heeft besloten dat de stichting geen woonzorgboerderij in Bovensmilde mag bouwen. In diezelfde week werd bekend dat de IGZ zich buigt over klachten die zijn binnengekomen over de Drentse zorgboerderij ’n Keunigsstee van Zorghoeve Diogenes. Medio juli heeft Zorgbelang Drenthe, de belangenbehartiger van zorgvragers in Drenthe, bij 12 van de 34 zorgboerderijen in Drenthe verbeterpunten geconstateerd. Volgens Zorgbelang Drenthe moet de veiligheid op veel plaatsen verbeterd worden, is de bedrijfshulpverlening niet voldoende en is er niet altijd geschoold personeel aanwezig.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top