ACTUEEL

Zorgtak doet winst Achmea dalen

De winst van verzekeringsconcern Achmea is over 2013 met 27 procent gedaald tot 344 miljoen euro. Het concern wijt het teruglopende resultaat aan afboekingen van goodwill op de pensioendienstverlening en de zorgverzekeringsactiviteiten.

Achmea verwacht met de zorgactiviteiten in de toekomst structureel minder resultaat te behalen dan eerder voorzien. Dit hangt samen met het kostenbeheersingsakkoord dat de  zorgverzekeraars met het kabinet en de zorgaanbieders hebben gesloten. In dit akkoord is overeengekomen om de groei van de zorguitgaven terug te brengen naar maximaal 1,5 procent in 2014 en naar 1 procent in de daarop volgende jaren.

Aanvullend pakket

De winst van Achmea uit basiszorgverzekeringen bleef in 2013 vrijwel stabiel, maar op de aanvullende pakketten werd minder verdiend, aangezien minder mensen zich aanvullend verzekeren. “Dat heeft ook met de economische omstandigheden te maken'', aldus topman Willem van Duin in een toelichting op de cijfers. “Maar aan de andere kant bevorderen wij dat klanten daarin een bewustere keuze maken.''

Om de teruglopende inkomsten op te vangen  heeft Achmea in totaal 232 miljoen euro aan activiteiten afgeboekt. Het operationeel resultaat, zonder eenmalige posten, steeg dankzij lagere kosten met 4 procent tot 536 miljoen euro.

Samengaan

Met het oog op de toekomst kondigde  Achmea eind vorig jaar al jaar 4000 banen van de in totaal 17.000 banen te schrappen. Door die ingreep moeten de kosten tot en met 2016 met 450 miljoen euro dalen. Binnen de zorgtak moet het samengaan van de merken Agis en Zilveren Kruis Achmea voor meer efficiency zorgen.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Oudkerk

22 maart 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 24-03-2014 07:31.

Top