ACTUEEL

ZuidZorg acht collectief ontslag onvermijdelijk

Het ontslag van 140 mensen bij zorgaanbieder ZuidZorg in Veldhoven zal hoe dan ook door moeten gaan. Dat zegt bestuurder Charles Laurey van ZuidZorg tegen Omroep Brabant. Hij reageert daarmee op de strengere beoordeling van collectieve ontslagaanvragen door het UWV.

Uitkeringsorganisatie UWV vindt dat veel ontslagaanvragen te vroeg komen. Zolang zorgaanbieders nog in onderhandeling zijn met gemeenten mogen ze wat het UWV betreft geen collectief ontslag aanvragen. Het UWV volgt daarmee de beleidslijn van het ministerie van VWS zoals vastgelegd in het actieplan ter voorkoming van onnodige ontslagen in de thuiszorg.

Eind juli weigerde het UWV in Friesland voor het eerst een collectieve ontslag aanvraag in de thuiszorg. Sindsdien wordt er in heel Nederland volop gespeculeerd over de gevolgen van dit besluit.

Onrust

Volgens ZuidZorg-bestuurder Laurey is er ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen met de gemeenten hoe dan ook na 1 januari minder werk. "Dat heeft alles te maken met bezuinigingen in de zorg, en dan zorg je als goed werkgever dat je daarop voorbereid bent", aldus Laurey tegen Omroep Brabant.

Bij Zuidzorg is de onrust onder het personeel toegenomen na de berichten over de opstelling van het UWV. "Mensen krijgen weer hoop, dat is logisch," aldus Laurey. "Maar het staat echt vast dat we afscheid moeten nemen van deze 140 mensen, daar is helaas niets aan te doen." Naar verwachting zal het UWV deze of volgende week een beslissing nemen over de ontslagaanvraag van ZuidZorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top