Tech

Máxima MC toetst e-health in de praktijk

Het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven heeft zich aangesloten bij het Living Lab e-Health, een project in de regio Eindhoven dat tot doel heeft e-health-toepassingen in de praktijk te testen. Het ziekenhuis hoopt zo de mogelijkheden van e-health beter te benutten.

Met Living Lab e-Health, dat in mei werd gelanceerd,  vervult de regio Eindhoven een voortrekkersrol. Volgens de betrokken partijen wordt nergens in Nederland nog door zoveel partijen samengewerkt om de innovatie op het gebied van e-health te stimuleren. Naast het Máxima MC zijn ook de GGD, Zorgbelang, Huisartsenvereniging SGE, zorgverzekeraar VGZ en het Catharina Ziekenhuis bij het project betrokken.

Bewustwording

De eerste e-health-toepassing die in het Living Lab wordt getest is een ‘moedervlekken-app’. Met deze app kunnen deelnemers aan het project foto’s van hun moedervlekken nemen en deze opslaan en vergelijken in de tijd. Veranderende en jeukende moedervlekken kunnen namelijk een indicatie zijn voor huidschade of huidkanker. “Deze app draagt bij aan de bewustwording van mensen over hun moedervlekken", zegt Mandy Prins, dermatoloog Máxima Medisch Centrum. "Dat leidt hopelijk tot vroeger ontdekken van onrustige moedervlekken en het tijdig laten verwijderen hiervan. Hierdoor kunnen meer melanomen worden voorkomen of in een vroeg stadium worden behandeld.” 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top