ACTUEEL

IGZ sluit tandartspraktijk in Heemstede

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft tandartspraktijk Wezel te Heemstede gesloten op basis van Wet op de beroepen individuele gezondheidszorg (Wet BIG). De IGZ heeft de praktijk onaangekondigd bezocht op woensdag 26 augustus naar aanleiding van een melding van een collega-tandarts.

Risico’s voor patiënten

Volgens de inspectie bestaan er ernstige risico’s voor de gezondheid van patiënten. Zo houdt de tandarts zich niet aan de landelijke richtlijnen om infecties te voorkomen, voldoet hij niet aan de voorwaarden waaronder de mondhygiënist in zijn praktijk verantwoord kan werken en houdt hij het patiëntendossier niet verantwoord bij. De tandarts gebruikt onvoldoende gesteriliseerde instrumenten, reinigt deze in de behandelkamer en houdt schone en vuile instrumenten niet gescheiden.

Zodra de tandarts kan aantonen dat hij aan de eisen voor verantwoorde zorg voldoet, trekt de inspectie, na toetsing, het bevel in.

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

28 augustus 2009

al jaren kom ik op de praktijk van deze tandarts het is een zeer kundige tandarts die alle tijd voor een behandlng neemt en mijn inziens schoon werkt ik vraag mij af waarom collega's onderling het nodig vinden elkaar op deze manier te behandelen is het zo erg gesteld in deze beroepsgroep ?Als deze collega "ballen"heeft meldt hij zich persoonlijk en niet via de inspecteur

Anonym

30 augustus 2009

Ik ben mijn hele leven al met het hele gezin patient bij deze tandarts, alles wordt in deze praktijk top geregeld en is zeer schoon!!

Anonym

4 september 2009

De inspectie zal deze praktijk niet voor niets hebben gesloten. Het is goed dat de inspectie de praktijk sluit. Je wilt als patient toch geen infectie oplopen?

Vaak is het ook onwetenheid van de tandarts en zijn team hoe ze iets op de juiste wijze moeten schoonmaken.

Anonym

21 oktober 2009

al heel erg lang is hij onze tandarts en altijd even bekwaam en hygienisch, ik snap hier niets van! hij is absoluut een heel goede tandarts en ik heb nooit maar dan ook nooit iets gezien wat niet netjes was, integendeel, altijd alles piekfijn in orde.

Anonym

1 mei 2010

De mensen die dit een top praktijk vinden, vonden die anderen waarschijnlijk ook tot dat ze een infectie opgelopen zijn, voor ons als paciënt lijkt het altijd op en top schoon, ik vind het juist goed dat zulke controle's plaats vinden men zou er blij mee moeten zijn! hoe schoon ook iets lijkt schijn kan altijd bedriegen.

Anoniem

21 oktober 2012

Ik vónd het een goeie tandarts totdat hij zich zo raar ging gedragen, zo opgefokt

Anoniem

22 november 2013

erg opgefokt en zeer ondeskundig

Top